ДНЗ “Запорізький центр професійно-технічної освіти водного транспорту”
запрошує на навчання за такими спеціальностями

На базі 9 класів

№ П.П. Назва професій Тривалiсть
1

Кухар; офіціант

3 роки 17 тижнів
2

Кухар; кухар судновий; офіціант судновий

3 роки 13 тижнів

На базі 11 класів

№ П.П. Назва професій Тривалiсть
1

Моторист (машиніст); матрос

1 рік 22 тижня
2

Кухар; кухар судновий; офіціант судновий

1 рік 24 тижня
3

Матрос; електрозварник ручного зварювання

1 рік 22 тижня

Підвищення кваліфікації, перепідготовка та інше

№ П.П. Назва професій Тривалiсть Вартість Вид професійної підготовки
1 Офіціант 6 місяців Професійно-технічне навчання, перепідготовка, підвищення кваліфікації.
2 Кухар 6 місяців Професійно-технічне навчання, перепідготовка, підвищення кваліфікації.
3 Електрозварник ручного зварювання 4 місяці Професійно-технічне навчання, перепідготовка та підвищення кваліфікації

Прийом громадян до державного навчального закладу «Запорізький центр професійно-технічної освіти водного транспорту» здійснюється для здобуття професій за освітньо-кваліфікаційним рівнем: кваліфікований робітник.

Професії

Код ДК

8340

Термін навчання

1 рік 22 тижня

Форма навчання

Денна

Моторист (машиніст); матрос

«Моряки» – це слово поєднує людей багатьох морських професій. До них відносяться матроси, боцмани, мотористи й електрики, капітани і штурмани, механіки та інженери різного профілю, суднові лікарі та інші фахівці, що працюють на судах.

Матрос – це член екіпажу військово-морського, цивільного або торгового судна. Матрос повинен вміти застосовувати всі види палубної техніки (лебідки, крани тощо), якірні пристрої та засоби внутрішнього зв’язку. Також матрос несе вахту згідно з судовим розкладом. Крім цього матрос повинен розумітися на показаннях приладів, вільно вести судно вручну і легко переходити на автоматичне керування. При працевлаштуванні на судах міжнародного плавання потрібне знання англійської мови.

Якщо ходовий мостик є “мозок” судна , то його машинне відділення це “серце”. Для того щоб “серце” завжди було здоровим і не хворіло необхідно постійно стежити за його станом. Судновий моторист і є той “лікар” який забезпечує роботу головних і допоміжних механізмів і котлів. Він також керує “серцем” судна, обслуговує суднові системи, трубопроводи, а якщо потрібно, то і “лікує” їх.

Навчаючись в нашому закладі освіти, учні з професії “Моторист (машиніст); матрос” набувають фахових знань, умінь і навичок, готуються застосовувати їх у своїй подальшій професійній діяльності.

Код ДК

5122; 5123

Термін навчання

3 роки 17 тижнів

Форма навчання

денна

Кухар; офіціант

Кухар – це людина, професією якої є приготування їжі. Майстерність приготування їжі є однією з найдавніших галузей людської діяльності. Сучасний великий досвід обробки харчових продуктів і приготування із них страв накопичувався протягом багатьох віків, але професія “Кухар” не втрачає своєї актуальності в усі часи. Основною перевагою професіє є те, що її можна освоїти на будь-якому життєвому етапі. Тож, якщо стоїть питання куди піти після школи, то відмінним вибором може стати саме професія “Кухар”. Адже смачно поїсти любить кожен, значить, вмілий кухар без роботи ніколи не залишиться. Сьогодні майстри сковорідок і каструль затребувані на ринку праці, як ніхто інший.

Органічно поєднана з професією “Кухар” професія “Офіціант”. Ця професія також одна із найдавніших. Перші офіціанти були зображені на фресках єгипетських пірамід, вони подавали їжу на стіл фараону. Багато нині всесвітньо відомих людей починали свою кар’єру з цієї професії і не соромляться, а навпаки, з вдячністю згадують роки праці офіціантами і той неоціненнй неоцінений досвід, який вони отримали завдяки цій професії. Сьогодні ресторанний бізнес бурхливо розвивається і постійно потребує кваліфікованих кадрів, а професія офіціанта не відмирає тому, що жоден ресторан, кафе, бар, місце продажу напоїв та їжі неможливі без офіціанта.

Код ДК

5122; 5123

Термін навчання

1 рік 24 тижня

Форма навчання

денна

Кухар; кухар судновий; офіціант судновий

Жодне судно не може покинути порт, якщо серед членів екіпажу немає кухаря суднового, або як його ще називають, кока. Тому, якщо ви мрієте про море і полюбляєте готувати, ця професія саме для вас. Складна професія суднового кухаря затребувана насамперед у містах-портах. Тому, хто вибрав цю роботу, слід врахувати, що мати справу він буде не тільки з приготуванням їжі. Судновий кухар складає меню, призначає дієти, підбирає правильний раціон для хворих членів екіпажу, а також готує страви з урахуванням погоди та інших факторів, що позначаються на стані моряків. Крім цього існують й інші нюанси роботи кухарем на судні: кок повинен знати особливості влаштування, обладнання та оснащення камбуза й камбузних підсобних приміщень, будову й правила експлуатації камбузного обладнання та виробничого інвентарю, правила складання меню, замовлень на продукти, вміти вести облік й складати товарні звіти.

Робота офіціанта вимагає високої підготовки. Ще на початку нинішнього століття в Лондоні була організована академія офіціантів, де були розроблені заповіді: «Офіціант повинен мати тонкість дипломата, мудрість філософа, спритність циркового жонглера». Робота офіціантів на борту судна при морських перевезеннях, під час круїзу є дуже важливою. Від професійних якостей офіціантів залежить імідж суднохідної компанії.

Тож, якщо ви обираєте свій майбутній життєвий шлях, зверніть увагу на цю відповідальну й водночас цікаву професію, яка дозволяє розкрити талант і приносить хороший заробіток.

Код ДК

8340; 7212

Термін навчання

1 рік 22 тижня

Форма навчання

денна

Матрос; електрозварник ручного зварювання

Робота в морі овіяна флером романтики:  хто хоч раз у житті не уявляв себе бравим моряком, що на всіх вітрилах летить назустріч горизонту? Багато хто мріяв у дитинстві стати моряками, борознити моря та океани, відвідувати нові країни. А чи багато із них насправді працюють у морі? Для того, щоб стати моряком, недостатньо просто любити водні простори, потрібно багато знати і уміти, а також мати міцне здоров’я. Ця професія дуже затребувана на ринку праці, тому що морські шляхи сполучення – це один із видів транспорту, до того ж найдешевший з усіх, що пов’язані з перевезенням на далекі відстані.

Усі більш популярними у сфері річкових та морських перевезень стають інтегровані професії. Кваліфікований робітник, що може виконувати обов’язки і матроса і електрозварника, – знахідка для роботодавця. Більше того, важко уявити область сучасного виробництва, де б не застосовувалося  зварювання. Ймовірність працевлаштування за професією електрозварника досить висока. Потреба у робітниках цієї професії постійна і має тенденцію до зростання.

 

Код ДК

5122; 5123

Термін навчання

3 роки 13 тижнів

Форма навчання

Денна

Кухар; кухар судновий; офіціант судновий

У юності всіх турбує питання: ким стати? Кожен намагається вибрати професію до душі та щоб заробляти гідно. Якщо тебе з дитинства захоплюють неосяжні морські простори, свіжий бриз, свобода, а приготування їжі приносить справжнє задоволення, то професія судового кухаря, тобто кока, – твій ідеальний враріант. Та й платять за цю роботу цілком пристойно.

Часто й густо моряки вважають, що професія суднового кухаря з легких, адже він не керує судном і не відповідає за його серце – головний двигун. Насправді це зовсім не так – на ньому лежить велика відповідальність за здоров’я та життя людей. Тому цю професію ніяк не можна назвати дуже простою: вона складна і потребує витривалості та знань. Гарний кок на судні – цінна людина, адже він не тільки готує сніданки, обіди й вчері у відповідності з рецептом і технологічно вірно з дотриманням санітарно-гігієнічних норм. Гарний кок розуміє, як порадувати моряків, що сумують за домівкою.

На сьогоднішній день професія суднового офіціанта є дуже популярною серед молоді. Адже ця професія безпосередньо пов’язана з романтикою роботи у морі, з численними подорожами світом, яскравими спогадами, важливими знайомствами, цікавим спілкуванням, роботою у міжнародному колективі.

Моторист (машиніст); матрос на базі 11 класів

Код ДК

8340

Термін навчання

1 рік 22 тижня

Форма навчання

Денна

Моторист (машиніст); матрос

«Моряки» – це слово поєднує людей багатьох морських професій. До них відносяться матроси, боцмани, мотористи й електрики, капітани і штурмани, механіки та інженери різного профілю, суднові лікарі та інші фахівці, що працюють на судах.

Матрос – це член екіпажу військово-морського, цивільного або торгового судна. Матрос повинен вміти застосовувати всі види палубної техніки (лебідки, крани тощо), якірні пристрої та засоби внутрішнього зв’язку. Також матрос несе вахту згідно з судовим розкладом. Крім цього матрос повинен розумітися на показаннях приладів, вільно вести судно вручну і легко переходити на автоматичне керування. При працевлаштуванні на судах міжнародного плавання потрібне знання англійської мови.

Якщо ходовий мостик є “мозок” судна , то його машинне відділення це “серце”. Для того щоб “серце” завжди було здоровим і не хворіло необхідно постійно стежити за його станом. Судновий моторист і є той “лікар” який забезпечує роботу головних і допоміжних механізмів і котлів. Він також керує “серцем” судна, обслуговує суднові системи, трубопроводи, а якщо потрібно, то і “лікує” їх.

Навчаючись в нашому закладі освіти, учні з професії “Моторист (машиніст); матрос” набувають фахових знань, умінь і навичок, готуються застосовувати їх у своїй подальшій професійній діяльності.

Правила прийому Документи до вступу

Кухар; офіціант на базі 9 класів

Код ДК

5122; 5123

Термін навчання

3 роки 17 тижнів

Форма навчання

денна

Кухар; офіціант

Кухар – це людина, професією якої є приготування їжі. Майстерність приготування їжі є однією з найдавніших галузей людської діяльності. Сучасний великий досвід обробки харчових продуктів і приготування із них страв накопичувався протягом багатьох віків, але професія “Кухар” не втрачає своєї актуальності в усі часи. Основною перевагою професіє є те, що її можна освоїти на будь-якому життєвому етапі. Тож, якщо стоїть питання куди піти після школи, то відмінним вибором може стати саме професія “Кухар”. Адже смачно поїсти любить кожен, значить, вмілий кухар без роботи ніколи не залишиться. Сьогодні майстри сковорідок і каструль затребувані на ринку праці, як ніхто інший.

Органічно поєднана з професією “Кухар” професія “Офіціант”. Ця професія також одна із найдавніших. Перші офіціанти були зображені на фресках єгипетських пірамід, вони подавали їжу на стіл фараону. Багато нині всесвітньо відомих людей починали свою кар’єру з цієї професії і не соромляться, а навпаки, з вдячністю згадують роки праці офіціантами і той неоціненнй неоцінений досвід, який вони отримали завдяки цій професії. Сьогодні ресторанний бізнес бурхливо розвивається і постійно потребує кваліфікованих кадрів, а професія офіціанта не відмирає тому, що жоден ресторан, кафе, бар, місце продажу напоїв та їжі неможливі без офіціанта.

Правила прийому Документи до вступу

Кухар; кухар судновий; офіціант судновий на базі 11 класів

Код ДК

5122; 5123

Термін навчання

1 рік 24 тижня

Форма навчання

денна

Кухар; кухар судновий; офіціант судновий

Жодне судно не може покинути порт, якщо серед членів екіпажу немає кухаря суднового, або як його ще називають, кока. Тому, якщо ви мрієте про море і полюбляєте готувати, ця професія саме для вас. Складна професія суднового кухаря затребувана насамперед у містах-портах. Тому, хто вибрав цю роботу, слід врахувати, що мати справу він буде не тільки з приготуванням їжі. Судновий кухар складає меню, призначає дієти, підбирає правильний раціон для хворих членів екіпажу, а також готує страви з урахуванням погоди та інших факторів, що позначаються на стані моряків. Крім цього існують й інші нюанси роботи кухарем на судні: кок повинен знати особливості влаштування, обладнання та оснащення камбуза й камбузних підсобних приміщень, будову й правила експлуатації камбузного обладнання та виробничого інвентарю, правила складання меню, замовлень на продукти, вміти вести облік й складати товарні звіти.

Робота офіціанта вимагає високої підготовки. Ще на початку нинішнього століття в Лондоні була організована академія офіціантів, де були розроблені заповіді: «Офіціант повинен мати тонкість дипломата, мудрість філософа, спритність циркового жонглера». Робота офіціантів на борту судна при морських перевезеннях, під час круїзу є дуже важливою. Від професійних якостей офіціантів залежить імідж суднохідної компанії.

Тож, якщо ви обираєте свій майбутній життєвий шлях, зверніть увагу на цю відповідальну й водночас цікаву професію, яка дозволяє розкрити талант і приносить хороший заробіток.

Правила прийому Документи до вступу

Матрос; електрозварник ручного зварювання на базі 11 класів

Код ДК

8340; 7212

Термін навчання

1 рік 22 тижня

Форма навчання

денна

Матрос; електрозварник ручного зварювання

Робота в морі овіяна флером романтики:  хто хоч раз у житті не уявляв себе бравим моряком, що на всіх вітрилах летить назустріч горизонту? Багато хто мріяв у дитинстві стати моряками, борознити моря та океани, відвідувати нові країни. А чи багато із них насправді працюють у морі? Для того, щоб стати моряком, недостатньо просто любити водні простори, потрібно багато знати і уміти, а також мати міцне здоров’я. Ця професія дуже затребувана на ринку праці, тому що морські шляхи сполучення – це один із видів транспорту, до того ж найдешевший з усіх, що пов’язані з перевезенням на далекі відстані.

Усі більш популярними у сфері річкових та морських перевезень стають інтегровані професії. Кваліфікований робітник, що може виконувати обов’язки і матроса і електрозварника, – знахідка для роботодавця. Більше того, важко уявити область сучасного виробництва, де б не застосовувалося  зварювання. Ймовірність працевлаштування за професією електрозварника досить висока. Потреба у робітниках цієї професії постійна і має тенденцію до зростання.

 

Правила прийому Документи до вступу

Кухар; кухар судновий; офіціант судновий на базі 9 класів

Код ДК

5122; 5123

Термін навчання

3 роки 13 тижнів

Форма навчання

Денна

Кухар; кухар судновий; офіціант судновий

У юності всіх турбує питання: ким стати? Кожен намагається вибрати професію до душі та щоб заробляти гідно. Якщо тебе з дитинства захоплюють неосяжні морські простори, свіжий бриз, свобода, а приготування їжі приносить справжнє задоволення, то професія судового кухаря, тобто кока, – твій ідеальний враріант. Та й платять за цю роботу цілком пристойно.

Часто й густо моряки вважають, що професія суднового кухаря з легких, адже він не керує судном і не відповідає за його серце – головний двигун. Насправді це зовсім не так – на ньому лежить велика відповідальність за здоров’я та життя людей. Тому цю професію ніяк не можна назвати дуже простою: вона складна і потребує витривалості та знань. Гарний кок на судні – цінна людина, адже він не тільки готує сніданки, обіди й вчері у відповідності з рецептом і технологічно вірно з дотриманням санітарно-гігієнічних норм. Гарний кок розуміє, як порадувати моряків, що сумують за домівкою.

На сьогоднішній день професія суднового офіціанта є дуже популярною серед молоді. Адже ця професія безпосередньо пов’язана з романтикою роботи у морі, з численними подорожами світом, яскравими спогадами, важливими знайомствами, цікавим спілкуванням, роботою у міжнародному колективі.

Правила прийому Документи до вступу