Спротив окупації Автономної Республіки Крим та міста Севастополя триває!

10 років тому, росія розпочала найбільшу з часів Другої світової війни військову агресію в Європі, грубо порушуючи територіальну цілісність та суверенітет України. Російські війська окупували Крим, це стало першою частиною російсько-української війни.

20 лютого 2014 року почалося активне переміщення російських військових підрозділів у Криму та районі Керченської протоки. Ця дата зафіксована на медалі Міністерства оборони росії “За повернення Криму”.

26 лютого за закликом  Меджлісу кримськотатарського народу до Верховної Ради Криму вийшли тисячі кримських татар, українських активістів та представників інших національностей, щоб чинити спротив російській окупації та підтримати територіальну цілісність України. Мітинг зібрав від 5 до 10 тисяч учасників. Внаслідок тисняви та сутичок загинули двоє мітингувальників, 79 осіб дістали поранень різного ступеня тяжкості.

Міжнародні організації визнали окупацію та анексію Криму незаконними і засудили дії росії. Протягом цих років країна-агресор продовжує вибраний шлях загарбництва та викривлення історії, захоплення територій України та знищення наших міст.

Кримський спротив триває. Крим чекає на повернення в Україну.

У 2020 році, у річницю проведення мітингу 26 лютого, була встановлена пам’ятна дата – День спротиву окупації Автономної Республіки Крим та міста Севастополя.

Крим – це Батьківщина українців і кримськотатарського народу, які по праву є господарями своєї землі.

Плакати

З Великоднем!

 Великдень. –  цей день особливий для всіх, принаймні тому, що родина нарешті може зібратися і почастуватися за святковим столом. Не варто також забувати, що це одне з найрадісніших свят, адже символізує початок нового життя. Найголовнішими атрибутами у святковому кошику є паска і писанки. Писанка – це традиційний оберіг, писаний на сирому яйці, вкритий восковими візерунками, […]

19-21 квітня 2024 року в м. Запоріжжя відбулася ІІІ Всеукраїнська історико-краєзнавча конференція учнівської молоді «Військово-історичні події на теренах України: минуле і сучасність», організована КЗ “Центр туризму” ЗОР.У цій конференції від нашого закладу з доповіддю “Холодна зброя часів запорозького козацтва” виступив учень 1 курсу (гр. 1-2 “Моторист (машиніст) матрос”) ХІМІЧ МАКСИМ (керівник викл. української мови та літератури […]

26 квітня 2024 року виповнюються 38-мі роковини Чорнобильської катастрофи. Чорнобиль – це ТРАГЕДІЯ, ПОДВИГ, ПАМ’ЯТЬ. Здобувачка освіти групи 17-18 Холодова Олександра намалювала картину “У Чорнобиля немає часу”, щоб нагадати про ядерну загрозу людській цивілізації.

Ми використовуємо файли cookie. Якщо ви не згодні, щоб ми використовували cookies, відповідним чином встановіть налаштування вашого браузера (в такому випадку ми не гарантуємо коректної роботи сайту), або не використовуйте наш веб-сайт.

x