День Героїв Небесної Сотні: 10 років кривавої дати

20 лютого в Україні вшановують памʼять Героїв Небесної Сотні – людей, які десять років тому поклали своє життя у боротьбі за незалежність України.
«Небесна Сотня» – так в Україні називають героїв, які загинули на Майдані взимку 2013-2014-го у дні найзапеклішого протистояння під час Революції Гідності.
Тоді ці мирні люди, українські активісти та патріоти, загинули від рук снайперів і назавжди увійшли в історію Україні як герої.
Майдан став символом боротьби, символом утвердження прагнень народу до європейських цінностей.
І за цю боротьбу, за нашу свободу й оновлення країни заплачено страшну ціну: своє життя віддали найкращі. А більшість з них – молоді, сильні, ті, хто лише починав жити…
Мирні солдати Майдану, наші «Ангели сьогодення, Небесна сотня на варті. Вона поруч, поруч з нами і нині.
Слава Україні!
Героям слава!

З Великоднем!

 Великдень. –  цей день особливий для всіх, принаймні тому, що родина нарешті може зібратися і почастуватися за святковим столом. Не варто також забувати, що це одне з найрадісніших свят, адже символізує початок нового життя. Найголовнішими атрибутами у святковому кошику є паска і писанки. Писанка – це традиційний оберіг, писаний на сирому яйці, вкритий восковими візерунками, […]

19-21 квітня 2024 року в м. Запоріжжя відбулася ІІІ Всеукраїнська історико-краєзнавча конференція учнівської молоді «Військово-історичні події на теренах України: минуле і сучасність», організована КЗ “Центр туризму” ЗОР.У цій конференції від нашого закладу з доповіддю “Холодна зброя часів запорозького козацтва” виступив учень 1 курсу (гр. 1-2 “Моторист (машиніст) матрос”) ХІМІЧ МАКСИМ (керівник викл. української мови та літератури […]

26 квітня 2024 року виповнюються 38-мі роковини Чорнобильської катастрофи. Чорнобиль – це ТРАГЕДІЯ, ПОДВИГ, ПАМ’ЯТЬ. Здобувачка освіти групи 17-18 Холодова Олександра намалювала картину “У Чорнобиля немає часу”, щоб нагадати про ядерну загрозу людській цивілізації.

Ми використовуємо файли cookie. Якщо ви не згодні, щоб ми використовували cookies, відповідним чином встановіть налаштування вашого браузера (в такому випадку ми не гарантуємо коректної роботи сайту), або не використовуйте наш веб-сайт.

x