Спротив окупації Автономної Республіки Крим та міста Севастополя триває!

10 років тому, росія розпочала найбільшу з часів Другої світової війни військову агресію в Європі, грубо порушуючи територіальну цілісність та суверенітет України. Російські війська окупували Крим, це стало першою частиною російсько-української війни.

20 лютого 2014 року почалося активне переміщення російських військових підрозділів у Криму та районі Керченської протоки. Ця дата зафіксована на медалі Міністерства оборони росії “За повернення Криму”.

26 лютого за закликом  Меджлісу кримськотатарського народу до Верховної Ради Криму вийшли тисячі кримських татар, українських активістів та представників інших національностей, щоб чинити спротив російській окупації та підтримати територіальну цілісність України. Мітинг зібрав від 5 до 10 тисяч учасників. Внаслідок тисняви та сутичок загинули двоє мітингувальників, 79 осіб дістали поранень різного ступеня тяжкості.

Міжнародні організації визнали окупацію та анексію Криму незаконними і засудили дії росії. Протягом цих років країна-агресор продовжує вибраний шлях загарбництва та викривлення історії, захоплення територій України та знищення наших міст.

Кримський спротив триває. Крим чекає на повернення в Україну.

У 2020 році, у річницю проведення мітингу 26 лютого, була встановлена пам’ятна дата – День спротиву окупації Автономної Республіки Крим та міста Севастополя.

Крим – це Батьківщина українців і кримськотатарського народу, які по праву є господарями своєї землі.

Плакати

ДКА у групі 19-20

27 червня 2024р у ДНЗ “Запорізький центр професійно-технічної освіти водного транспорту” відбулася Державна кваліфікаційна атестація в групі 19-20 за професією “Моторист (машиніст), матрос”. Шановні випускники!Бажаємо вам відкрити для себе безмежний світ можливостей! Нехай ваша дорога буде світлою та наповненою добром і любов’ю.Попутного вітру у вітрила!

 28 років тому Верховна Рада України, висловлюючи суверенну волю громадян нашої держави і спираючись на багатовікову історію українського державотворення та світовий досвід, прийняла Конституцію України. Найдемократичніша, як її назвали у світі, українська Конституція проголосила, що держава обрала власний шлях для розвитку, і визначила: головною у цій державі є людина. Її прагнення, її інтереси, її цінності, […]

ДКА у групі 3-5

26 червня 2024р у ДНЗ “Запорізький центр професійно-технічної освіти водного транспорту” відбулася Державна кваліфікаційна атестація в групі 3-5 за професією “Кухар, офіціант”. Шановні випускники! Бажаємо вам особистих перемог, реалізації задумів і творчих планів! Успіхів у вашій майбутній діяльності!

Ми використовуємо файли cookie. Якщо ви не згодні, щоб ми використовували cookies, відповідним чином встановіть налаштування вашого браузера (в такому випадку ми не гарантуємо коректної роботи сайту), або не використовуйте наш веб-сайт.

x