Конкурс “Гастрономічні традиції Великодня 2024”

Великдень — одне з головних християнських свят, яке дуже люблять дорослі й діти. Воно символізує перемогу добра та життя, тому цей день завжди оповитий особливо світлою та радісною атмосферою. На Великдень в Україні готують ритуальну випічку – паски та красять яйця. У багатьох родинах нашої країни великодні традиції та обряди дотримуються практично в незмінному вигляді, такими, якими вони дійшли до нас з найдавніших часів.  

Майстри виробничого навчання  ДНЗ «Запорізький центр професійно-технічної освіти водного транспорту» Бражник Марина, Васюніна Людмила, Кулік Лариса та Штефко Любов також долучилися до участі у конкурсі, який організувала  Громадська організація «Асоціація рестораторів та готельєрів м. Дніпро» та Навчально-методичний центр професійно-технічної освіти у Дніпропетровській області. Вони поділилися своїми родинними рецептами для електронної книги рецептів “Гастрономічний код нації. Великодні традиції України”.

Практична робота включала в себе: рецепт (паска, фірмова сімейна пасхальна страва); технологію приготування; фото заготовки; фото готового випеченого виробу, готової сімейної пасхальної страви; фото фарбованого яйця з описом способу фарбування; особисте фото з готовими стравами; загальне фото – презентацію страв.

ДКА у групі 19-20

27 червня 2024р у ДНЗ “Запорізький центр професійно-технічної освіти водного транспорту” відбулася Державна кваліфікаційна атестація в групі 19-20 за професією “Моторист (машиніст), матрос”. Шановні випускники!Бажаємо вам відкрити для себе безмежний світ можливостей! Нехай ваша дорога буде світлою та наповненою добром і любов’ю.Попутного вітру у вітрила!

 28 років тому Верховна Рада України, висловлюючи суверенну волю громадян нашої держави і спираючись на багатовікову історію українського державотворення та світовий досвід, прийняла Конституцію України. Найдемократичніша, як її назвали у світі, українська Конституція проголосила, що держава обрала власний шлях для розвитку, і визначила: головною у цій державі є людина. Її прагнення, її інтереси, її цінності, […]

ДКА у групі 3-5

26 червня 2024р у ДНЗ “Запорізький центр професійно-технічної освіти водного транспорту” відбулася Державна кваліфікаційна атестація в групі 3-5 за професією “Кухар, офіціант”. Шановні випускники! Бажаємо вам особистих перемог, реалізації задумів і творчих планів! Успіхів у вашій майбутній діяльності!

Ми використовуємо файли cookie. Якщо ви не згодні, щоб ми використовували cookies, відповідним чином встановіть налаштування вашого браузера (в такому випадку ми не гарантуємо коректної роботи сайту), або не використовуйте наш веб-сайт.

x