Великдень — одне з головних християнських свят, яке дуже люблять дорослі й діти. Воно символізує перемогу добра та життя, тому цей день завжди оповитий особливо світлою та радісною атмосферою. На Великдень в Україні готують ритуальну випічку – паски та красять яйця. У багатьох родинах нашої країни великодні традиції та обряди дотримуються практично в незмінному вигляді, такими, якими вони дійшли до нас з найдавніших часів.
Майстри виробничого навчання ДНЗ «Запорізький центр професійно-технічної освіти водного транспорту» Бражник Марина, Васюніна Людмила, Кулік Лариса та Штефко Любов також долучилися до участі у конкурсі, який організувала Громадська організація «Асоціація рестораторів та готельєрів м. Дніпро» та Навчально-методичний центр професійно-технічної освіти у Дніпропетровській області. Вони поділилися своїми родинними рецептами для електронної книги рецептів “Гастрономічний код нації. Великодні традиції України”.
Практична робота включала в себе: рецепт (паска, фірмова сімейна пасхальна страва); технологію приготування; фото заготовки; фото готового випеченого виробу, готової сімейної пасхальної страви; фото фарбованого яйця з описом способу фарбування; особисте фото з готовими стравами; загальне фото – презентацію страв.