День пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939-1945 років

Законом України «Про увічнення перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939–1945 років» встановлено День пам’яті та примирення, який відзначається щороку 8 травня з метою вшанування пам’яті всіх жертв Другої світової війни 1939–1945 років.

Запроваджуючи цю пам’ятну дату, Україна прагнула доєднатися до європейської традиції відзначення перемоги у Другій світовій війні, пошанування всіх борців із нацизмом та жертв війни. А також – нагадати, що війна розпочалася внаслідок домовленостей між двома тоталітарними режимами: націонал-соціалістичним (нацистським) у Німеччині й комуністичним в СРСР.  У 1939–1945 роках обидва тоталітарні режими вчинили на українській землі численні злочини проти людяності, воєнні злочини та злочини геноциду, внаслідок чого український, єврейський, кримськотатарський та інші народи, що жили в межах території сучасної України, зазнали величезних втрат.

Цього року Україна втретє відзначає День пам’яті та примирення в умовах повномасштабної збройної агресії Росії. Сучасна війна також супроводжується жахливими воєнними злочинами з боку російської армії та політично-військового керівництва РФ. 

ДКА у групі 19-20

27 червня 2024р у ДНЗ “Запорізький центр професійно-технічної освіти водного транспорту” відбулася Державна кваліфікаційна атестація в групі 19-20 за професією “Моторист (машиніст), матрос”. Шановні випускники!Бажаємо вам відкрити для себе безмежний світ можливостей! Нехай ваша дорога буде світлою та наповненою добром і любов’ю.Попутного вітру у вітрила!

 28 років тому Верховна Рада України, висловлюючи суверенну волю громадян нашої держави і спираючись на багатовікову історію українського державотворення та світовий досвід, прийняла Конституцію України. Найдемократичніша, як її назвали у світі, українська Конституція проголосила, що держава обрала власний шлях для розвитку, і визначила: головною у цій державі є людина. Її прагнення, її інтереси, її цінності, […]

ДКА у групі 3-5

26 червня 2024р у ДНЗ “Запорізький центр професійно-технічної освіти водного транспорту” відбулася Державна кваліфікаційна атестація в групі 3-5 за професією “Кухар, офіціант”. Шановні випускники! Бажаємо вам особистих перемог, реалізації задумів і творчих планів! Успіхів у вашій майбутній діяльності!

Ми використовуємо файли cookie. Якщо ви не згодні, щоб ми використовували cookies, відповідним чином встановіть налаштування вашого браузера (в такому випадку ми не гарантуємо коректної роботи сайту), або не використовуйте наш веб-сайт.

x